Студентка от МУ Варна сред първенците на европейски симпозиум

OFFNews 27 май 2022 в 15:22 978 0

Снимка МУ Варна

Студентката Лора Велева, петокурсник специалност „Медицина“ в МУ – Варна, спечели първа награда за представяне на научна разработка на първия Европейски студентски симпозиум по анатомични изследвания, организиран от Европейската асоциация по експериментална морфология.

Варненският медицински университет е представен от петокурсниците Йоанна Петрова, Лора Велева и Андон Младенов. Бъдещите медици са били единствените участници от България и са получили блестящи отзиви за разработките си.

Йоанна Петрова участва с проект в областта на клетъчната биология и анатомията, по който работи от три години под ръководството на ас. д-р Димо Георгиев. 

Лора Велева и Андон Младенов представят проучване, върху което работят от три месеца под ръководството на ас. д-р Мартин Иванов. Бъдещите лекари благодарят за подкрепата на асистент д-р Мартин Иванов и проф. Тончев, както и на Катедрата по анатомия и клетъчна биология в МУ – Варна и на проф. Лазаров – председател на Българското анатомично дружество.

„Поздравления на Лора Велева, Йоанна Петрова и Андон Младенов, студенти от МУ Варна и уважавани научни сътрудници от катедра "Анатомия и клетъчна биология", за блестящите им презентации на Първия европейски студентски симпозиум по анатомични изследвания, организиран от Европейската федерация по експериментална морфология. Специални комплименти за Лора, която получава първа награда", написаха от оценяващата комисия на симпозиума до МУ Варна.

Научните разработки на студентите са реализирани с подкрепата на Национална програма „Европейски научни мрежи“ на МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки