Саудитска Арабия може да въведе задължително кърмене със закон

ОFFNews 06 февруари 2014 в 14:48 5693 5

Кърмене
Саудитска Арабия въведе задължително кърмене до двегодишна възраст.

Жените в Саудитска Арабия може да бъдат задължени със закон за кърмят децата си, пише израелският новинарски сайт Haaretz.

В страната в момента се дискутира първият по-всеобхватен закон за закрила на децата и техните права. Едно от предложенията, които може да залегнат в новото законодателство, е относно кърменето. Според вносителите то е право на всяко бебе и съответно задължение на неговата майка. Ако проектът бъде приет в този вид, той ще задължи всички жени да кърмят децата си до навършване на две години. Онези, които по уважителна причина не могат да кърмят, ще имат право на дойка.

"Кърменето е важно за развитието на детето и майките трябва да го приемат като задължение", казва един от авторите на проекта и член на Комитета по труда и социалната политика Салем Мохамед ал Амири. "Освен това искаме да подтикнем властите да отворят стаи за детски ясли в институциите, които да са в помощ на работещите майки и където жените да могат да се отбиват и да кърмят децата през деня", добавя той.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика