Расте нуждата от клиники за лечение на зависими тийнейджъри към видеоигри

OFFNews 20 август 2019 в 09:33 2405 2

Все повече тийнейджъри, пристрастени към видеоигри, търсят лечение на своята зависимост, пише вестник Гардиън, цитиран от БГНЕС. Поради липсата на такава клинична пътека в британската здравна каса (NHS), младежите са принудени да търсят помощ в чужбина.

В 11-та ревизия на Международната класификация на болестите, пристрастяването към видеоигри беше включено като болестно състояние.

Засега клиника за лечението на непълнолетни в това състояние има само в Холандия, като медиите на Острова призовават такава да бъде направена и във Великобритания. Клиниката в Холандия, която се казва Да, можем (Yes We Can), отчита 30 пациенти от Великобритания през 2016 г. и 90 пациенти през 2018 г.

Основателят Ян Вилем Поот, който сам е бил пристрастен към видеоигри казва, че всичко започва с 8-10 часа игра на ден, като накрая се достигна състояние, в което деца играят по 18-19 часа дневно, не се къпят и не се хранят.

Световната здравна организация определя пристрастяването към видеоигри като толкова силно, че е "способно да вземе надмощие над другите интереси в живота."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

20.08 2019 в 10:03

Вместо да създавате клиники за зависимости в които да тъпчете хората с медикаменти, се замислете какво в това модерно общество кара хората да прибягват до наркотици, игри, сериали и всичко което "помага" да се откъснеш от ужасната реалност. Това са неща отдавна известни.
При тестове с две купички с вода в едната има хероин, плъх в клетка предпочита да пие от тази с хероина, но когато го поставите в дом тип "рай за плъхове" с достатъчно храна, с място за игра, широко и други плъхове за социализиране нито един плъх не помирисва дори водата с наркотика.
Така е и при хората, за да се откажеш от зависимост ти трябва смисъл в живота, място където да си полезен за другите и за теб.
Всичко друго са абсолютни глупости.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки