Психиатрията в Раднево все още няма охрана

OFFNews 10 юли 2023 в 11:05 684 0

Иван Добринов

Снимка Скрийншот

д-р Иван Добринов

И до момента не са взети реални мерки за охрана на работещите в психиатричната болница в Раднево, където преди седмица пациент застраши живота на персонала. Това съобщи по БНР началникът на Шесто отделение в лечебното заведение д-р Иван Добринов.

Той допълни, че през годините зачестяват посегателствата срещу персонала и лекуваните в заведението.

Поради административен натиск и други причини част от персонала в Държавната психиатрична болница в Раднево са се отказали от молбите си за напускане, обясни д-р Добринов. Повод за масовото подаване на оставки в лечебното заведение стана поредно нападение на пациент над персонала. 

Убиец в абстиненция изпотроши психиатрично отделение в Раднево, оставено без охрана

Повече от 15 или 20 години няма охрана в болницата. Досега от министерство на здравеопазването няма официално становище по темата, единствено се набира информация. От директора на болницата е пратена заявка за повече щатни бройки за санитари, вероятно и за охрана, но официално становище няма, каза д-р Добринов.

Той припомни, че в Шесто мъжко отделение, в което се лекуват алкохолни и наркотични зависимости се приемат едни от най-тежките случаи от цяла България, включително криминално проявени и с решения на съда по закона за здравето или по Наказателния кодекс. А персонала на болницата не може да се справи физически с такива пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика