Проверката на ''Пирогов'' не установи нарушения на медиците по случая с министерския съветник

Янка Петкова 01 септември 2023 в 11:33 1763 1

Пирогов

Снимка БГНЕС

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Вътрешната проверка, назначена от ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ по случая със съветника на военния министър Емин Мустафа, показа, че правилата за триаж (определяне на поредността на обслужване на пациентите според състоянието им) са били "стриктно спазени". Това съобщиха от лечебното заведение.

Проверката беше предизвикана след публикация на медицинска сестра от спешната болница, според която Емин Мустафа се е държал арогантно в спешното отделение, заплашвал е с министъра на здравеопазването, настоявайки неговото дете да бъде прегледано с предимство.

По-късно политикът коментира, че не е настоявал за предимство на детето си, а заканите за намеса на здравния министър са били "на шега". От "Да, България", чийто член е Мустафа, и от Министерството на отбраната обявиха, че също ще проверят случая.

От "Пирогов" съобщават, че са били снети записите от периода на конфликта и са били проведени срещи с всички "имащи отношение по случая".

От медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение. Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки. Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента. За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на три травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по реанимиране на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок, посочват от лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

1

Wenc

01.09 2023 в 11:42

Браво на Пирогов.

Сега ревльото от ДБ ще напусне ли партията ? Другаря Мирчев пак ли ще се извинява като ученичка ?

Не ми се мисли какво щеше да е ако тоя келеш беше от ГЕРБ.
ППДБ+ нямаше да слизат от екраните..
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков