Прекратяват всички договори на ВМА с частни фирми за медицинска техника

OFFNews 01 март 2015 в 19:45 1797 0

Прекратени са всички договори на Военномедицинска академия с частни фирми за ползване на медицинска техника.

Това заяви директорът на болницата ген. Николай Петров пред bTV.

Освен това са прекратени всички договори за услуги с външни фирми, за които ВМА е плащала повече, отколкото за лекарства, обясни той.

По думите му в болницата е започнала и вътрешна проверка, след като проверка на Министерството на отбраната установи, че ВМА има подписани договори с фирма „Дерма Прим МК“, при които частната фирма е представяла разходите си като разходи на държавната болница, а началникът на Клиниката по дерматология проф. Мирослава Кадурина, която притежава 84% от „Дерма Прим МК“.

На проф. Кадурина ще бъде наложено и наказание, а дейността на нейната фирма на територията на клиниката е прекратена още на 10 септември миналата година, допълни ген. Петров.

Директорът на ВМА заяви, че няма да коментира изнесените данни, докато не види документи, защото другото са слухове.

Той обясни, че в момента Кадурина има договор за наемане на кабинет и ако има някакво нарушение, той също ще бъде прекратен.

По повод оставката на директора на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов, която не беше приета от здравния министър Петър Москов ген. Петров посочи, че се е обадил на Миланов.

Попитах го дали е премислил добре. Лесно е да си хвърлиш оставката. И аз си го мисля понякога. Като писне, ще си я подам. Плаща се голяма цена – много работни часове, голям стрес – човек не може да затвори очи, но не се оплаквам, искал съм го, коментира Николай Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки