Отрова на детска площадка в Кранево уби куче и застраши живота на дете

Кметът на селото коментира, че оплакванията срещу бездомните кучета са ежедневни, а решение не е открито

OFFNews 05 март 2024 в 09:42 2191 5

Елина Луутман

Снимка Скрийншот

Елина Луутман

За отравяне на кучета в черноморското село Кранево сигнализират местни жители. Според тях за последните две седмици поне пет кучета са били отровени умишлено. При последния случай – в края на миналата седмица, отровата е била разпръсната на детска площадка в детска градина.

„Бяхме дошли да се разходим с детето, имаше и други дечица на площадката. Кучето ни също дойде да играе с тях. Видях, че яде нещо, но не обърнах внимание какво е. Реших, че е оставена храна за бездомни животни, а след няколко часа се оказа, че кучето ни умира“, разказва Елина Луутман пред bTV.

Преди това то не е било никъде другаде, било е под надзор. Това е единственият вариант – кучето да е било отровено. Контакт с отровеното куче имаха минимум две деца. Престъпление е да е се слага отрова до детска площадка. Детето ми повърна, а кучето умря в ръцете ми. Подадох сигнал в полицията, когато разбрах, че има и други отровени животни в селото“, коментира още тя.

Жената казва, че органите на реда не ѝ обръщат особено внимание, а в неделя подава втори сигнал.

Според Елина Луутман отровата е поставена от човек в центъра на Кранево. Кметът на селото Атанаска Иванова коментира, че оплакванията срещу бездомните кучета са ежедневни, а към този момент решение не е открито. Имало е ухапани хора и такива, които са били гонени и преследвани от бездомни животни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3171

5

recycle bin

23.03 2024 в 15:56

Не

2550

4

alfakentavur

05.03 2024 в 12:37

А на Запад по кафенета и молове тези кучета с намордници ли са?

3171

3

recycle bin

05.03 2024 в 12:22

bls, с примитивния си български манталитет надали можеш да осмислиш, че в белите държави, малко по на запад от Калотина, кучетата се допускат почти навсякъде със стопаните си. Примерно, ако влезеш да изядеш 1 кроасан в квартално кафене на случаен италиански град, съвсем нормална гледка са хора пиещи кафе и техните кучета в краката им. Ако се разходиш в някой мол във Виена, хора с куче на повод също са нормална гледка.
Само според наследниците на Ганьо Балкански, кучето трябва седи вързано на двора.

12021

2

bls

05.03 2024 в 12:02

Тоя дето оставя отрова по детски площадки ясно, че е за затвора, ама да питам - какво търси куче на детска площадка? Не му е там мястото. И да не ми обясняват за обезпаразитяване и тн. Кучета на детски площадки НЯМАТ място.

1000

1

Mustaine

05.03 2024 в 10:25

Ей, такава е местната власт в 90% от селата в България. Кметовете и кметските наместници стъпват по терлици и са все нито чули, нито видели. Всички са на позициите, защото е била нужна работа за човека, а не човек за работа.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика