Още един заместник в ИА Медицински надзор

OFFNews 28 май 2021 в 13:43 742 0

Втори зам.-директор е назначен в ИА "Медицински надзор" с ресор „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството". Заповедта е на директора д-р Георги Христов и е съгласувана с министъра на здравеопазването, гласи съобщение в сайта на агенцията. 

Д-р Мария Кирилова е завършила медицина във Висш медицински институт – София с призната специалност по вътрешни болести. Има квалификации по здравен мениджмънт. Над 35-годишният ѝ професионален опит започва като лекар ординатор в районната болница в гр. Петрич.

Работила е като участъков лекар, завеждащ вътрешно поликлинично отделение, директор и управител на диагностично-консултативен център в гр. София. Управлявала е частен медицински център, била е главен експерт и началник сектор в НЗОК – ЦУ и е ръководила дирекция „Контрол на медицинските дейности“ в Изпълнителна агенция „Медицински одит“.

От 2019 година е инспектор в дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Другият заместник на Христов е Мирослав Мутафчийски, който отговаря за ресорите „Трансплантации“ и „Международно сътрудничество“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!