''Още 3-4 дни живот ми остават'': Самотен баща с тежко заболяване се нуждае от помощ

OFFNews 12 юни 2023 в 16:22 6262 1

самотен баща

Снимка Личен архив

Светлозар Дончев и децата му

"Още 3-4 дни живот ми остават, не знам какво ще правя. Обезболяващите свършват, закъснях с лекарството, което можеше да облекчи състоянието ми и вероятно ще се наложи да режат пръсти." Това сподели пред OFFNews Светлозар Дончев, който от години се бори тежко заболяване, а семейството му преживява, благодарение на щедростта на дарители.

Мъжът е сред малкото хора с болестта на Бюргер (Buerger's Disease) в България. Той отключва заболяването през 2019 година, след тежък за него и децата му развод. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими, лекари и Светлозар научава, че заради болестта си може да се наложи да му ампутират краката, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, за които сам се грижи след развода.

Преди да заболее, Светлозар има сигурна и постоянна работа, с която издържа и изхранва двете си деца. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Светлозар изпада в невъзможност сам да купува скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си.

"Много се влошиха нещата през последните дни. Успях да си закупя лекарството, което беше необходимо за болестта ми, но явно закъснях и не можах да се спася", обяснява мъжът. Освен от медикамента, който може да предотврати прогресирането на заболяването, Светлозар се нуждае от 600 ампули обезболяващи месечно. Те обаче също са поскъпнали, а НЗОК заплаща само 90 ампули от тях. Тъй като е вложил всичките средства, с които разполага, за закупуване на лекарства, няма с какво да плати наема на квартирата, в която живее с двете си деца.

Приятелите на Светльо отново се обръщат с молба към всички хора с добри сърца и призовават за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към семейството му. Те призовават всеки, който и с каквото може, да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца.

Сметката, по която може да дарите средства е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Revolut: @svetloehzp
PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801
Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки