Общинари предлагат детската болница да е в Пловдив

OFFNews 22 ноември 2022 в 11:05 746 0

заседание

Снимка Фейсбук

Заседание на Общински съвет Пловдив

Групата на „Кауза България“ в пловдивския ОбС предлага Националната многопрофилна детска болница да се изгради в Пловдив. Съветниците ще внесат предложението си като извънредна точка в дневния ред на заседанието си в четвъртък, съобщи БНР.

„Още през 2019 г. в предизборната програма на „Кауза България“ беше заложена тази идея за изграждането на такава детска клиника в Пловдив. Сега конкретният повод за предложението ни стана изказването на здравния министър, че Пловдив също е вероятно място за изграждането на подобна болница. Смятаме, че градът ни има стратегическо положение и е подходящо място за изграждане на такова здравно заведение тук“ – заяви в интервю за Радио Пловдив общинският съветник от „Кауза България“ Румяна Толова.

По думите ѝ в Пловдив ще се намери подходящо място за такава болница и то вероятно ще е в крайните квартали, където ще има по-големи възможности за паркиране.

Затова от „Кауза България“ ще разчитат на кмета и стопанския му отдел да посочат необходимия парцел след провеждане на необходимата обществена дискусия.

В началото на ноември служебният кабинет взе решение националната детска болница да бъде изградена в Горна баня. Здравният министър д-р Асен Меджидиев съобщи, че теренът е 40 декара и се намира близо до ортопедичната болница в квартал "Овча купел".

Служебният регионален министър Иван Шишков уточни, че този терен е бил отреден за болничен комплекс. В средата обаче е имало частен имот. Кметът на "Овча купел" е открил собствениците. Направена е процедура по Закона за устройство на територията, така че частният имот да отиде в края на терена и да има чиста собственост, за да се построи болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки