Нов протест за освобождаването на директора на Пирогов

OFFNews 17 април 2024 в 10:16 1080 0

Валентин Димитров

Снимка БГНЕС

Валентин Димитров

Протест под надслов "Вън мафията от здравеопазването" ще се проведе днес пред Министерството на здравеопазването. Организаторите от фондация "Даная" настояват за освобождаването на директора на "Пирогов" Валентин Димитров.

Отмяната на заповедта за уволнението на Димитров беше обявена в третия ден от встъпването на д-р Кондева на поста здравен министър.

Аргумент за първото ѝ решение на поста беше липсата на установени злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница.

Д-р Валентин Димитров остана действащ директор при опита на бившия здравен министър Христо Хинков да го смени, като атакува в съда акта за освобождаването си. Мандатът му изтича на 23 април.

От фондация "Даная" реагираха на действията на министър Кондева със заявка, че те показват силните зависимости и корупцията в сектора.

Нашият протест е за носенето на отговорност. Лекарска и човешка. За почтеността. Лекарска и човешка. За професионализма и за истината. Срещу системата, в която гражданите не получават качествени здравни грижи и хуманно отношение; в която не е ясно къде са лекарите и животоспасяващите лекарства и къде изтичат обществените пари. Този протест е за съвестните лекари, които губят мотивация заради безсъвестните, обясняват мотивите за исканията си от фондация "Даная".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки