Няма чиста от ковид болница, расте броят на младите в тежко състояние

Проф. Балтов за разходката с джипа на Борисов: Новите магистрали са важни и за болните хора

OFFNews 16 ноември 2020 в 09:58 4050 2

В момента няма "чиста" от ковид болница. Трябва да има отделения и в специализираните клиники - онкоболните с CIVID-19 да се лекуват в онкологично отделение за заразени. 

Това заяви проф. Асен Балтов, шеф на "Пирогов" и член на Националния оперативен щаб, по бТВ. Той изрази надежда, че сме достигнали пик на пандемията. 

Увеличават се тежките случаи на млади хора, защото те пренебрегват ранните симптоми и чакат да им мине, обясни професорът.

Той отново подчерта, че маските са основен враг на коронавируса. Когато се спазват определени мерки, максимално се ограничава заразата. Медиците са заразяват във външна среда, а не в ковидотделенията. В "Пирогов" от 450 души само 7 са заразени на работното си място. 

За пътуването си с джипа на премиера Бойко Борисов по магистрала Европа преди дни, Балтов коментира, че не трябва да има противопоставяне на работата му в болницата и пътуването по магистралата. 

Всеки хубав нов път и магистрала е предимство не само  за здравите, а и за болните - ако се наложи един пациент от Драгоман да се транспортира в "Пирогов" и преди това е ставало за час-час и половина, сега ще влезе в "златния час" и за него ще се направи всичко възможно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

16.11 2020 в 17:13

Това са абсолютни глупости...няма лечение за проклетия ковид....младите боледуват тежко,защото са много заболелите(не се пазят)...процентите са много ясни и точни,от 100 човека- 20 имат симптоми,5 са в тежко състояние от тях горе-долу един стига до интубация с приближение....и понеже вече от 100 болни ,60 са млади(под 40 год)и болните в тежко състояние са повече от тази възрастова група...Ако се спазват мерките епидемията ще се овладее,това е сигурно,само че,има много "експерти"които говорят какви ли не небивалици и народа не знае какво да прави.В този смисъл властниците изпуснаха сапуна,гледахме тия или ония уж бехме в златната среда и сега ни се е*ава майката...и няма оправяне...само за миналата седмица при 20-те ни легла,направихме 6 трупа...и имаме поне още толкова които ще ритнат камбаната до края на тая седмица....Управниците трябва да се дадат на съд и да се осъдят за престъпно незнание,неумение и подценяване на ситуацията,а Главната Мутра да бъде обявен за главен Глупак...