Майката на Даная: Следят ме наказателни адвокати

OFFNews 06 февруари 2024 в 12:56 2890 1

Ани Стоянова

Снимка Архив

Ани Стоянова

„Написала съм част от нещата, но искам да съм много конкретна и пунктуална, за да не сгреша в цитатите си, тъй като съм следена от наказателни адвокати. След първоначални шок, когато видях адв. Марковски на един екран със снимка на детето ми, изгледах няколко пъти интервюто. Учудена съм от нещата, които каза“, коментира по bTV Ани Стоянова, майка на Даная.

Преди дни в интервю за медията адвокат Димитър Марковски обясни, че представлява директора и голяма част от самите служители и лекари в „Пирогов“, които „се чувстват засегнати от нападки“.

За да се представя като представител на „Пирогов“ и защитник на „Пирогов“, болница „Пирогов“ трябва да го е упълномощила. Това е държавна болница. Как държавна болница упълномощава наказателен адвокат? Срещу какво? То няма досъдебно производство. Прокуратурата е образувала предварителна проверка. Няма течащи дела. Ако е защитник на част от лекарите в „Пирогов“, това означава ли, че той има пълномощно от проф. Габровски, от доц. Младенов, от Муса Дурльов, от Механджийски. Това са хората, които участваха в процеса на лечение на Даная. Има ли той пълномощни от тях?, пита Стоянова.

Адвокат за случая ''Даная'': Няма констатирани пропуски от страна на ''Пирогов''

Според нея достъпът на адвоката до медицинската документация на дъщеря ѝ е даден неправомерно.

"Представете си най-ужасното нещо. Най-ужасната гледка, която аз видях, там е описана с подробности. Това е свръхчувствителна информация. Кой, с какво право даде достъп на адв. Марковски до тези документи? Те се дават само на засегнатите лица. Той засегнато лице ли е? По кой казус?“, допълни Ани Стоянова.

Майката на Даная е категорична, че не е подписвала отказ от хоспитализация.

Адвокат Марковски каза нещо странно, че детето не е имало неврологични показатели. Той откъде знае? Той не видя ли, че тя не е имала снет неврологичен статус. Повтарям –няма снет неврологичен статус. Няма откъде да знаят дали е имала, или не неврологични показатели. Оставката на директора няма да оправи системата. Трябва да се поеме отговорност. Директорът управлява всички процеси в болницата. Той е отговорен за това, което се случва или за това, което не се случва. Когато си превърнал една болница в бакалия и не е ясно къде, какво и кога се случва, нормално е да поемеш отговорност. На 1 февруари имаше Медицински съвет. На него не само, че не бяха обсъждани медицински въпроси, а адв. Марковски и екипът му също присъстваха, но имаше и отправени заплахи към нас, каза Стоянова и цитира изказване от заседанието на Медицинския съвет.

Прокуратурата проверява случая ''Даная''

Според нея оставката на директора няма да оправи системата, но за случая трябва да се поеме отговорност.

Директорът управлява всички процеси в болницата. Той е отговорен за това, което се случва или за това, което не се случва. Когато си превърнал една болница в бакалия и не е ясно къде, какво и кога се случва, нормално е да поемеш отговорност, категорична бе тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!