Лекари от ''Чирков'' ще преглеждат безплатно в Банско и Гоце Делчев

OFFNews 28 септември 2023 в 11:34 680 0

безплатни прегледи

Снимка УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков "

Световен ден на сърцето

Лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ ще извършват безплатни прегледи в Банско и Гоце Делчев. Консултациите ще се провеждат на 28, 29 и 30 септември, с високоспециализирана апаратура. Поводът е Световният ден на сърцето - 29 септември.

Пациентите ще имат възможност да бъдат прегледани безплатно от кардиолог, съдов хирург и уролог. На разположение за най-малките ще бъде осигурен и детски кардиолог. Прегледите ще се извършват само след предварително записване. За община Гоце Делчев записването е на телефон 0888 80 78, за община Банско на 0896887483.

Инициативата е под ръководството на доц. Борислав Ацев, заместник-директор по диагностично-консултативната дейност в болницата. Сред имената на изявените медици са още д-р Димитър Димитров – инвазивен кардиолог, д-р Незабравка Чилингирова – детски кардиолог, д-р Захари Божилов – съдов хирург, д-р Йордан Томов и доц. Цветин Генадиев – уролози.

Целта на прегледите е ранно откриване на заболявания като рак на простата, вродени сърдечни пороци; да се предотвратят последващи усложнения, както и профилактика на сърдечносъдовото здраве. Пациентите, които бъдат диагностицирани с конкретно заболяване и имат необходимост от допълнително лечение ще бъдат насочени и транспортирани към лечебното заведение за извършването на необходимите изследвания.

Инициативата е със съдействието на общинските ръководства на Гоце Делчев и Банско. Локациите за медицинските прегледи в Гоце Делчев са МБАЛ „Иван Скендеров“ и Медицински център 1. В Банско те ще се извършват в кабинетите на Медицинска лаборатория „Мегалаб“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки