Инвитро училище стартира в столична болница

OFFNews 31 май 2023 в 12:08 711 0

инвитро училище

Снимка МБАЛ "Надежда"

Инвитро училище

За първи път у нас, през юни, стартира Инвитро училище за пациенти. Инициатор е болница "Надежда", а лекциите са организирани в два модула - „Инвитро за начинаещи“ - за двойки, на които тепърва предстои да тръгнат по този път и „Инвитро за напреднали“ - за двойки, които вече са минавали през процедури инвитро, но са се сблъскали със затруднения и неуспехи.

Лектори в отделните информационни срещи ще са репродуктивните специалисти: д-р Георги Стаменов, д-р Димитър Цветков, д-р Стела Чапанова, д-р Теодора Тихомирова, Деница Великова - биолог, ръководител на Андрологична лаборатория, маг. фарм. Марияна Енева – ръководител на „Болнична аптека“ в МБАЛ „Надежда“, Мариела Куртева от фондация „Майки за донорство“ и др.

Участниците в информационните срещи ще могат да чуят лично от специалистите подробна информация по темите, които ги вълнуват и да зададат своите въпроси – всички онези, за които няма достатъчно време в кабинета по време на медицинската консултация и преглед.

Целта на тази инициатива е да бъде в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, като им предоставя надеждна информация за лечението с методите на асистираната репродукция, поднесена на достъпен и разбираем език.

Училището е безплатно и ще се провежда в болница "Надежда" на ул. "Благова вест" 3. Отворено е за всички желаещи, които преминават през лечение на репродуктивни проблеми, независимо дали са пациенти на лечебното заведение или не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови