ЕК ще представлява България в спор с AstraZeneca

OFFNews 07 декември 2022 в 17:44 907 0

ЕК

Снимка Архив

Европейска комисия

Правителството упълномощи Европейската комисия да представлява България при оспорване на издадената от AstraZeneca АВ фактура за допълнителни разходи по Предварително споразумение за закупуване (АРА), за производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в Европейския съюз (SANTE/2020/C3/037).

Комисията ще защитава интересите на държавата и при извънсъдебно и съдебно уреждане на възникналия във връзка с тези допълнителни разходи спор.

С решението се възлага на министъра на здравеопазването да подпише писмо за упълномощаване на Европейската комисия от името на правителството на Република България с посочените права, както и да подписва други необходими документи и да прави волеизявления във връзка с уреждането на възникналия спор.

В петък, 9 декември, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще участва в редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси (част „Здравеопазване“) /EPSCO/, в Брюксел.

В рамките на заседанието министрите на здравеопазването на държавите членки ще проведат дебат именно по темата за ваксините за COVID-19 и по-специално относно мерките, които Европейската комисия следва да предприеме от името на държавите членки във връзка със съществуващите споразумения за закупуване на ваксини (АРА).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!