Болницата за рехабилитация в Овча могила затвори заради безводие

Преустановява се и приемът в Дома за хора с деменция, а за неговите обитатели ще бъде осигурен резервоар

OFFNews 24 юли 2023 в 11:59 1212 0

болница

Снимка Скрийншот

Специализирана болница за рехабилитация

Специализираната болница за рехабилитация в село Овча могила днес затваря врати заради безводието, съобщиха от общинската администрация в Свищов. Това се случва една седмица след като кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев обяви безсрочно бедствено положение заради нарушено водоподаване в селото, предаде БТА.

От днес болницата спира своята дейност за неопределено време, след като в продължение на денонощие по водопреносната мрежа не е потичала нито капка вода. Преустановява се и приемът в Дома за хора с деменция, а за неговите обитатели ще бъде осигурен резервоар.

Общината все още чака зелена светлина от няколко министерства по изготвените и внесени преди две години проекти за преодоляване на водната криза, съобщи кметът на Свищов.

На 17 юли д-р Генчо Генчев обяви безсрочно бедствено положение в село Овча могила. Той изпрати молба към Министерството на регионалното развитие и благоустройство за спешна помощ за справяне с нарушеното водоподаване на територията на селото.

Напълно без вода в момента са няколко квартала в село Овча Могила, като са засегнати над 1200 души. В предбедствено положение се намират още три села в общината – Червена, Горна Студена и Александрово, коментира кметът на Свищов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки