Волейболен клуб Славия стана на 100 години

OFFNews 25 октомври 2023 в 19:03 852 0

Славия

Снимка ВК Славия

Тържеството на Славия беше почетено от високи гости

Волейболен клуб Славия отбеляза своя вековен юбилей. На тържество в клубната зала "Панайот Пондалов" приветствия отправиха заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дашева и президентът на БФВолейбол Любомир Ганев.

С почетни плакети бяха отличени Иван Сеферинов, дългогодишен ръководител на ВК Славия, деятелят на волейбола в "белия" клуб Петър Аспарухов, Александър Тодоров, президент на женското направление в клуба, Владимир Симеонов, дългогодишен ръководител на ВК Славия, както и бившият волейболист и деятел Красимир Димитров, който беше награден посмъртно.

С възпоменателни флагове бяха отличени ветерани на "белия" клуб, които са шампиони и призьори от различни международни и национални първенства.

Поздравителни адреси до ВК Славия бяха изпратени от столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и от Петър Кънев, депутат от 49-ото народно събрание.

Представени бяха всички отбори от мъжкото и женското направление на клуба, като част от състезателите направиха демонстрации на различни волейболни кобминации.

В своята история Славия е вицешампион на Европа и в женското (1962 година) и в мъжкото направление (1976 година). "Белите" са 8 пъти шампиони и 10 пъти носители на купата на България при мъжете. При дамите титлите са 5, а купите на страната 6.

Водещ на тържеството беше известният актьор Петьо Петков-Шайбата. Със свои изпълнения участваха група Хоризонт и Пейо Пеев от група Спринт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика