България стигна 1/8-финалите на Евроволей 2023

OFFNews 05 септември 2023 в 00:18 869 0

Волейбол

Снимка БФ Волейбол

Волейболистите ни прескочиха първата фаза с доза късмет

България се класира за осинафинал на Европейското първенство за мъже. Това стана ясно след мача Украйна – Финландия, завършил по възможно най-добрия начин за родните национали - в пет сета. Украйна спечели с 3:2 и изпрати "суоми" у дома.

Преди последния ден от групата във Варна със сигурност няма как да отпаднем от първото каре в класирането. България завършва с мач срещу Словения. И дори при загуби с 0:3 няма как да не сме на осминафинал.

Украйна ще се бори с Испания за четвъртото място, гарантиращо класиране във фазата на елиминациите. За тази цел отборът има нужда от чиста победа. Ако спечели само с 3:2, ще остане с пет точки – поне една по-малко от нас и две по-малко от "Ла Фурия". Успех на испанците ще изпрати отбора на Украйна у дома.

На кое място ще завършим в групата, зависи и от мача Словения – Хърватия, както и от нашия двубой срещу словенците. Ако завършим на трето място в групата и се класираме на четвъртфинал, то тогава в Двореца на спорта във Варна отново бихме играли с победителя от нашата група. При положение че сме втори и стигнем финалната осмица, вероятно ще се изправим срещу Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика