Антъни Иванов заплаши, че ще плува за друга държава

OFFNews 30 юни 2023 в 21:54 1848 0

Плуване

Снимка БТА

Плувецът е недоволен от подкрепата на федерацията

Антъни Иванов заяви, че търпението му е към своя край и в скоро време може да вземе решение да се състезава за друга държава. Иванов завърши втори в днешния финал на 100 метра бътерфлай на Държавното първенство в София, след което даде интервю пред репортери:

"Изключително съм доволен. Това ми е първото слизане под 54 секунди от дълго време на 100 метра. Но знаете, че моята специалност е 200 бътерфлай, където гоня слизане под 2 минути и утре съм амбициран да спечеля. Но от днес съм доволен, да станеш втори след втория на Европейско (Йосиф Миладинов), е доста добре", каза Антъни Иванов.

"Разконцентрира ме всичко, което се случи през последните дни, но като гледам някои хора са по-разконцентрирани, защото пият, ей там, на заведението, още от обяд.

Няма какво да си кажа повече с тези хора. Ако те не направят крачка и да променят управлението, аз няма да се състезавам повече под флага на България. те се подиграват с цялото българско плуване, не само с мен. Знаете ли колко деца отказаха по този начин. Гледате, че аз и Йосиф държим, но как държим, само ние си знаем. Защо повечето издържат до 19-годишна възраст и после ги няма?

Надявам се хората от ръководството, вече са големи мъже на по 50-60 години и да излязат да кажат истината.

Аз искам да представям България и да се състезавам под българския флаг, но ако тези неща не се променят, трябва да търся развитие на друго място. Не може цял живот да се занимаваме с едни и същи глупости. Така отказаха от националния отбор най-добрия ни волейболист Матей Казийски, така отказаха Григор Димитров от националния отбор, отказаха Димитър Бербатов от националния отбор, отказаха Мартин, отказаха Стилиян и още хиляди хора с потенциал да представят нашата държава, защото ги е страх да не си изгубях позициите. Аз не съм тръгнал да ставам президент на федерацията. Аз искам плуването в България да се развива.

Търпението ми се изчерпва. Трябва по-бързо да решат дали искат да взема медал на следващата Олимпиада под бългаски флаг или под друг. Аз така или иначе медалът ще си го взема.

Искам да покажа, че има борбени хора като мен, които не ги е страх, но въпросът е дали другите ще тръгнат с мен. Засега не виждам да тръгвам с мен много хора, които да искат промяна или ще си стоим с 30-о и 40-о място на световни първенства.

Надявам се и Йосиф Миладинов да застане до мен. Той е един от най-големите таланти в последните 30 години. Заедно с мен, с Пепи, Диана, Любо, Тонислав, Дениел. Имаме много силно поколение. Имаме толкова материал, а искат да ни смачкат. Не го разбирам. Аз бях пред отказване. Може ли да си искаш си спъваш най-добрия състезател. Ставаме за смях. Звънят ми от световни медии да ме питат защо в България е така?

Като почнем от най-високите етажи, става въпрос за всички - федерация, министерство, всички са едно и се държат за ръце и всички се крият един в друг. Погледнете само лагерите на националния отбор в какви хотели се спи и на кой са собственост.

Вижте базата. Вижте на какво място тренираме и се състезаваме.

Не е имало състезание от последните три години, в което да не се опитват да ме разконцентрират, да не съм в кондиция.

Надявам се казусът с КАС да се развие по най-добрия начин за българското плуване. Ако това нещо продължи, няма да имаме щафета на следващата Олимпиада. Кой печели от цялата работа? Искаме сами да се изхвърлим от Олимпиадата", каза Антъни Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!