Зарица Динкова: Аз не съм министър на ресторантьорите, аз съм министър на потребителите

Министърът на туризма отново призова бранша за качество: Опитвам се да запазя 9% ДДС

Мая Младенова 24 юли 2023 в 11:34 2551 1

Зарица Динкова

Снимка БГНЕС

Зарица Динкова

Министърът на туризма Зарица Динкова не вижда причина да подава оставка, стана ясно на брифинг в Бургас днес, където тя се срещна с кметове на общини от югоизточния регион.

Вчера две асоциации на заведенията поискаха оставката ѝ, след като тя коментира, че трудно би защитила по-ниското ДДС за сектора, ако изникват случаи като този с недоволния клиент от таксувани на грамаж стекове във варненско заведение.

"Аз не съм министър на ресторантьорите, аз съм министър и на потребителите. Обърнах се към ресторантьорите да ми помогнат да защитим качеството на продукта. Моят апел беше да бъдем много по-внимателни към това как се отнасяме към клиентите си", каза днес Динкова.

Тя обяви, че целта ѝ е да защити ставката от 9% за туристическия сектор и за 2024 г. Според анализи на стопанската камара по-ниското ДДС било изключително важна за бранша, включващ и много малки и средни бизнеси.

"Не виждам причина да говорим за оставка за това, че съм си свършила работата. Ние трябва да защитим интереса на целия туристически сектор, да поддържаме един добър имидж. Не може да демонстрираме такова отношение в индустрия, в която гостоприемството и отношението са водещи", добави министърът.

Туризмът е преживяване и нашата цел да дадем качествена услуга на клиентите, обобщи Зарица Динкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки