В Египет е спокойно, има туристи от цял свят, твърдят екскурзоводи

Днес в 14.30 часа каца самолет на European Air Charter с български туристи от Египет

OFFNews 14 октомври 2023 в 12:24 2251 0

туристи

Снимка TravelNews

Туристи в Египет

Български екскурзоводи, които се намират в египетските курорти Хургада и Шарм ел- Шейх, обявиха, че положението на място е спокойно, хотелите са пълни и има туристи от цял свят.

"В Шарм ел-Шейх положението е нормално. Хотелите и плажовете са пълни с германци, италианци, англичани, поляци, руснаци, румънци и други туристи", обяви пред TravelNews Тоника Колева, екскурзовод на място към туроператора „Абакс“.

Според нея полетите си продължават и по информация на местното летище няма анулиране на такива от Европа. Колева обясни, че екскурзиите в Червено море се провеждат, както и тези до Луксор и Кайро.

"Дори и до Петра в Йордания, където също няма проблеми. Единствено е свален от програмите Йерусалим заради войната. Всичко е спокойно и нормално, като сигурността в Египет винаги е била на високо ниво и групите са придружавани от военни ескорти", допълни Колева.

"В другия курорт – Хургада, в момента има много български туристи, ходят на екскурзии в Червено море, до Луксор и Кайро. Местните власти казват, че войната между Израел и Палестина не е тяхна и ще гарантират сигурността на туристите“, каза Венелина Данчова, екскурзовод към туроператора „ТЕЗ Тур“, която е от два месеца в Хургада.

Тя каза, че има много туристи от Германия, Англия, Румъния, Русия и други страни. Според нея истерията идва от България, където се пуска противоречива и изкривена информация.

„Туристите, които предстои да пътуват за Египет, трябва да бъдат спокойни, защото дори и при най-малки съмнения големите европейски туроператори ще спрат програмите и чартърите си до страната“, подчерта Данчова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!