От София до Кейптаун на две гуми

OFFNews 29 март 2016 в 15:00 6536 0

Снимка Симеон Флоров

Африка винаги е била магнит за приключенци от всички краища на света. С мечтата за опознаване на това все толкова неразбрано място започва и голямото пътешествие на Симеон Флоров и Бойко Терзиев през 2010 г.

Двамата се запознават две години по-рано, когато Бойко планира пътуване из Близкия изток и се свързва за информация със Симеон, който вече е обиколил част от региона. Още при първите си срещи мъжете откриват общата си страст – Африка. И така след известно планиране и с голям брой изпращачи на през юни 2010 г. те потеглят от София към  ЮАР, яхнали натоварените си мотори BMW и KTM.



Маршрутът им започва с минаване през Турция, Сирия и Йордания, откъдето се качват на ферибот към първата спирка от Черния континент, а именно Египет. Следва стремглаво спускане на юг. Българите прекосяват Судан, Етиопия, Кения, Танзания, Малави, Замбия, Босвана и Набимия. По време на епичното пътешествие успяват да видят Африка във всяка възможна светлина. От бедните и мръсни части на континента, през разбитите пътища, красивите туристически райони и напълно вписващи се в европейските представи модерни градове. Историята им включва преодоляване на негостоприемни пустини, срещи с нови култури и не на последно място много време зад кормилото. 72 дни и 17 801 километра след началото на голямото пътуване двамата се завръщат в София.

Целия пътепис в 13 части и с много красиви снимки можете да прочетете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика