Без туристи от Великобритания през лятото

OFFNews 15 април 2021 в 15:47 6181 0

Британският туроператор Balkan holidays UK отмени всички почивки за България до 31 май 2021 г. Това съобщи специализираният туристически сайт TravelNews като се позова на информация от компанията.

От дружеството са изпратили писмо и до своите партньори.

Туроператорът отменя и чартърните полети до морските летище Варна и Бургас. Balkan holidays UK води най-много туристи от Великобритания у нас. Другият британски концерн Jet2holidays също отмени програмите си за България до 23 юни.

Двете компании предлагат опция за отлагане на почивките за по-късен период през лятото, за зимния сезон или чак за лято 2022. Причината е в липсата на яснота от правителството на Великобритания относно това кога британците ще могат да пътуват. Отделно Европейският съюз готви сертификата за зелените коридори да влезе в сила чак към края на юни. България обяви, че ще допуска туристите с ваксинационен сертификат, документ за антитела или негативен PCR тест. Заповед за това обаче все още не е издадена от здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

В допълнение страната ни е в тъмночервената зона по брой заразени с коронавирус. На този етап няма и ваксиниран персонал по българското Черноморие, каквото условие поставят някои страни, за да могат техните граждани да пътуват на почивка в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки