За трети път прокуратурата внесе обвинение срещу Васил Михайлов за заплахите с убийство към бившата му приятелка

OFFNews 05 декември 2023 в 11:11 1964 2

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Софийската районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу пернишкия прокурорски син Васил Михайлов за четирите закани с убийство към бившата му приятелка. 

От държавното обвинение съобщават, че заплахите са отправени през октомври и декември 2022 г. и през юли 2023 г. 

На 28 октомври 2022 г. около 4 ч. в апартамент в Перник Михайлов казал на бившата си приятелка: "Ще те убия!", а след това започнал да я удря по лицето.

През декември 2022 г. и на 1 юли т.г. ѝ се обадил по телефона, като отново казал, че ще я убие. На 21 юли около 17:30 ч. в  Перник обвиняемият отново се заканил с убийство, като дори направил жест с ръка, наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая е образувано досъдебно производство, а наказанието, което се предвижда, е затвор до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който Михайлов е ползвал, докато е бил в затвора в София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийска районна прокуратура спрямо него.

Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд.

По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага за 4 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

05.12 2023 в 11:19

... а, поправиха го на "път", браво (ジ)

400

1

демотиватор

05.12 2023 в 11:18

"За трети ТЪП...."
Му-ха-ха-ха-ха ..... (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика