Тошко Йорданов на разпит заради предполагаеми твърдения на Йоловски за натиск от Петков и Божанов

Ружа Райчева 13 ноември 2023 в 16:09 2352 3

Тошко Йорданов

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Тошко Йорданов

Лидерът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отиде на разпит в Софийската градска прокуратура заради предполагаеми твърдения на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че му е упражняван натиск.

Всичко започна на 27 октомври, когато от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане" заявиха, че на председателски съвет в Народното събрание министър Йоловски е съобщил, че му е бил оказван натиск от страна на бившия премиер Кирил Петков и бившия министър на електронното управление Божидар Божанов.

Тошко Йорданов твърди, че на въпросната среща са присъствали вицепремиерът Мария Габриел, членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) и представители на всички парламентарни групи, с изключение на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП - ДБ).

Йорданов очаква, че всички участвали във председателския съвет на 27 октомври ще бъдат разпитани. "Това не е дума срещу дума. Ако не обърнат внимание, това ще е престъпление. Тук става дума за корупция в огромни размери и за заплахи", каза той, цитиран от БТА.

За предстоящото обсъждане на проектобюджета за 2024 г. в Народното събрание той коментира, че бюджетът расте с огромни темпове през последните 4 години. Според Тошко Йорданов е притеснително, че заедно с растежа на външния дълг пада благосъстоянието на хората, а цените продължават да растат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

3

Владè

14.11 2023 в 00:07

Свръхразвита челюст, малък мозъчен обем , ниско но голо чело прикрито с рядка косица. Класическо у-ще бате, комунистическо-партийно у-ще . Мечта - ратайче в Софията. Кариера шик, метеор. С буцитата се мери,гордост,бъгарь.

1236

2

БотоксПутю

13.11 2023 в 19:00

Нали сбирщината около Слави се бяха именували за хъшове преди години? Ейго на - Тошко като истински хъш, борец за правда и свобода.

625

1

1215

13.11 2023 в 17:55

Тошко,ямболският бек.
 
X

Да помогнем на украинските деца!