Цацаров се възмути как посрещат колегата му Чайка

OFFNews 18 септември 2017 в 10:42 12506 0

Цацаров от акцията за посрещането на колегата му Чайка

Главният прокурор Сотир Цацаров се възмути от начина, по който беше посрещнат руският му колега Юрий Чайка.

По-рано днес от "Да, България" публикуваха снимки и видео за надпис на бул. "Цариградско шосе" "Чайка, вън от Европа". Преди ден от партията на Христо Иванов разпространиха позиция срещу посещението на генералния прокурор на Руската федерация. Според "Да, България" полуконспиративният характер на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското обществено мнение и израз на тоталната липса на легитимност на подобно действие.

"А те в кое си качество го отправят тоя призив?", коментира Цацаров. "Аз съм малко учуден от каква позиция се задава. Демокрация - всеки има правото да призовава и да иска. Влизаш в парламента, когато за теб са гласували съответният брой хора, когато не са гласували съответният брой хора, не влизаш", каза Цацаров.

Той отново атакува Иванов по линия на "грантовете". "Това е модел, който трябва да следваш. Не го ли следваш, спира спонсорството", каза Сотир Цацаров. 

Главният прокурор обясни, че руският му колега идва по силата на споразумение, подписано между двете прокуратури още по времето на предшественика му Борис Велчев. И по време на сегашната визита предстои подписване на споразумение за сътрудничество в областта на антитероризма, включително и за обучение на прокурори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика