Съдия Цариградска е получила нови заплахи

''Кажи на тая жена да се кротне''

OFFNews 19 февруари 2024 в 09:45 4093 2

Цариградска

Снимка Стопкадър

Съдия Цариградска

Съдия Владислава Цариградска, от окръжния плевенски съд, отново е заплашвана. Това заяви самата тя в предаването "Здравей, България" по Нова. По думите ѝ, чрез своя позната снощи, тя е получила нови заплахи, отправени от ръководителя на пресцентъра на прокуратурата.

"През обща позната с г-н Иванов получих предупреждение, че трябва да се кротна. "Кажи на тая жена да се кротне!" Щом някой дръзва да отправи такива заплахи към съдия, при всичките ми разкрития, какво може да се случи на обикновения човек, който няма защита? Аз съм с униформени служители, имам назначена охрана", заяви Цариградска.

"Вече трябва да говорим за казуса "Осемте Нотариуса", каза още тя.

По думите ѝ един от важните въпроси пред разследващите е кои са прокурорите "С" и "Р", получавали големи суми при посещенията си в заведението "Осемте джуджета". 

Според нея по-важно е да се помисли дали има обективни източници, чрез които да се възстановят събитията назад във времето. За нея "Кутията на Пандора" били специалните разузнавателни средства.

Тя посочи още, че бюрото за контрол на СРС ѝ казало, че "много спешно ни дайте официален документ от председателя на съда кой кабинет сте ползвала".

"В периода, в който имам достатъчно основание да подозирам, че съм била тайно контролирана, не само чрез подслушване, смятам, че съм и следена", заяви Цариградска.

По думите ѝ от Бюрото за контрол на СРС съзнателно не са извършили проверка на кабинета ѝ в рамките на половин година, тъй като в съда в Луковит те са два и лесно е можело да бъде проверено кои са и дали в тях е имало подслушващи устройства.

Съдия Цариградска заяви, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР.

"Имал е водещ ръководител от ведомството. По неофициална информация мисля, че той е от 3-то РУП, който съвсем наскоро е бил освободен от длъжност. Добре е да зададете тези въпроси към министъра на вътрешните работи", каза Цариградска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

19.02 2024 в 14:35

Ами не знам как, но под масиран външен натиск трябва да има мащабно разриване на кочината. Има 100-200 души в страната, които управляват процесите в правосъдието, махнат ли се те (затвор) - ще станем като Румъния.

135

1

Far Rider

19.02 2024 в 13:34

И тази история ще бъде потулена.
 
X

Да помогнем на украинските деца!