Съдът не се смили над заподозрения за убийството на Женския пазар. Остава за постоянно в ареста

OFFNews 02 март 2023 в 13:14 2378 0

убийство

Снимка БГНЕС

Местопрестъплението.

62-годишният Константин Дамов остава за постоянно в ареста по обвинение за убийството на съседа си Иво Андреев, реши Софийският апелативен съд, като за четвърти път отказа на защитата му по-лека мярка за неотклонение.

Трагичният инцидент е от 11 ноември м.г., когато Андреев бе прострелян в главата пред очите на жената, с която живеел, в близост до Женския пазар. Убиецът и жертвата живеели на една площадка в блок на ул. „Стефан Стамболов“ и често се карали. В миналото са подавали сигнали един срещу друг в полицията за вербална и физическа агресия. До наказателно производство така и не се е стигало.

Последният скандал помежду им бил за врата, която по-младият мъж искал да се монтира на площадката, а съседът му не разрешавал. Все пак Иво Андреев повикал майстори, които да монтират фаталната врата, станала причина за убийството.

Днес адвокатите на Дамов отново поискаха да му бъде наложен домашен арест с проследяваща гривна заради влошеното му здраве - сърдечни проблеми, високо кръвно налягане и проблеми с дишането.

Съдът обаче подкрепи прокуратурата, че доказателствата към момента сочат към Дамов като извършител на престъплението.

Приятелката на Иво Андреев, която е и майка на двете му деца, твърди, че след като убил Иво, Константин Дамов ѝ казал, че тя е следващата. И това не бил единственият случай. Когато била бременна в четвъртия месец, 62-годишният мъж я изритал в корема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки