Съдът наложи постоянен арест на прокурорския син заради заплахи към бившата му приятелка

OFFNews 27 октомври 2023 в 22:34 2014 1

Михайлов

Снимка БГНЕС

Васил Михайлов

Прокурорският син Васил Михайлов от Перник вече е под постоянен арест, защото има опасност да извърши друго престъпление, реши Районният съд в Дупница. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство на бившата си приятелка.

Първото деяние е извършено непосредствено след мярката "домашен арест" по дело на Софийския районен съд и към момента наказателното производство е в съдебна фаза. Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемият е с мярка "задържане под стража", а четвъртото - след като му е наложена мярка "домашен арест" по същото наказателно дело на Софийския районен съд.

На 14 септември на пострадалата е осигурена лична охрана с постановление на прокурор от СРП. Към настоящия момент срещу Михайлов има други две висящи досъдебни производства, това определя обвиняемия като личност с висока степен на обществена опасност, пише в мотивите на съда, цитирани от Нова тв.

На 13 септември СРП обвини Васил Михайлов за четири закани за убийство към приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от прокурорския син. Първият случай на заплаха е бил още когато Михайлов бе освободен първоначално под домашен арест преди около година. Другите заплахи са били през декември 2022 г., на 1 юли т.г. и на 21 юли т.г.

Михайлов има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 г. до юни 2022 г. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на три лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на две лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

27.10 2023 в 23:53

Културата на нормализиране на нагоните в населението, чрез най-разнообразни методи, доведе до приматизация и умствен багаж и респект по орангутанавски.
 
X

Да помогнем на украинските деца!