Пуснаха Динко от Ямбол срещу 5000 лева. Готов е да предложи работа на пострадалия от него мъж

OFFNews 07 август 2023 в 23:56 3499 2

Районният съд в Несебър пусна срещу 5 000 лева Динко Вълев, който бе задържан за хулиганство и принуда, след като сам пусна видеоклип в социалните мрежи как удря просещ мним инвалид.

На влизане в съдебната палата Динко се извини.

"Съжалявам за постъпката си. Силно се възмутих, защото мами възрастни хора и малки деца, пускаха му парички. Това ме накара да реагирам така, съжалявам за постъпката си", каза той, цитиран от БНТ.

В съдебната зала Динко съжали отново и заяви, че е готов да предложи работа на пострадалия мъж. Според прокуратурата обаче поведението на обвиняемия е недопустимо.

"Това деяние е изключително цинично, с изключителна дързост, с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Позволих си да прочета коментарите в социалните мрежи, да, голяма част от обществото възприема това поведение, но не считам, че това е начин на поведение, така не биха могли да бъдат разрешавани, каквито ѝ да било спорове. Като свидетел на този вид деяние, същият бил могъл да сигнализира правоохранителните органи", каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас.

В залата Вълев поиска от съда да излезе на свобода, за да гледа двете си деца и да продължи бизнеса си със скрап, от който по думите му получава заплата от 45 хил. лева.

Съдът го пусна срещу 5 000 лева с мотива, че трудно би се укрил, тъй като е разпознаваем, както и че има постоянен адрес и няма интерес да напусне страната заради бизнеса си.

Сред другите мотиви е, че към момента Динко Вълев е реабилитиран.

Установено е, че е той е криминално проявен, но "за голяма част от деянията, за съжаление, към момента, са висящи производства".

"По-голямата част от тях са от частно-правен характер и се касаят за леки телесни увреждания", каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас.

Издирва се и авторът на клипа, както и пострадалият мъж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

08.08 2023 в 08:44

Динко е стабиуен буееее

345

1

Джендо Джедев

08.08 2023 в 07:33

Поредният кретен, извиняващ се и ронещ крокодилски сълзи. Ама чак като му припари на гъз@.
 
X

Да помогнем на украинските деца!