Прокурорът по делото на Васил Михайлов: Сигналите срещу мен са колкото книга на Достоевски. Съдът отказа да го смени

OFFNews 14 ноември 2023 в 13:38 3297 0

Михайлов

Снимка БГНЕС

Васил Михайлов

Сигналите срещу мен са колкото книга на Достоевски. Аз нямам никаква вина, че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат на случаен принцип. За което, както казах в съда, има подаден сигнал в инспектората.

Това обяви наблюдаващият прокурор по делото за закана за убийство и телесни повреди срещу прокурорския син Васил Михайлов пред Софийския районен съд.

Тази сутрин защитата на Михайлов поиска отвод на наблюдаващия прокурор Георги Иванов, но искането бе отхвърлено от СРС.

Иванов обяви още, че сигналът е подаден от него, направена е проверка и е установено, че случайният принцип не е нарушаван. Той посочи за възраженията на адвоката, че Инспекторатът на ВСС е с изтекъл мандат, че не е депутат и не може да избира членовете на ИВСС.

Пред съда адвокатът на обвиняемия Любомир Таков заяви, че се съмнява в безпристрастността на Иванов и поиска да бъде назначен нов прокурор. Освен това Иванов имал тенденциозно отношение, а ангажиментите му в съда били повече от тези на другите прокурори.

"По принцип, считаме, че е налице лично, негативно отношение от този конкретен представител на прокуратурата към Васил Михайлов. Прокурорите са взаимнозаменяеми. Който и да влезе в зала, делото на първо място няма да бъде върнато и да започне отначало, а ще продължи от момента, в който е сега. И евентуално бихме могли да се споразумеем с прокуратурата за адекватно наказание", коментира Любомир Такова, цитиран от БНТ.

Прокурор Иванов отрече твърденията на защитата и каза, че производствата срещу Михайлов са разпределени на случаен принцип.

Според съда не са установени нарушения по преписките и това се доказва от проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!