Прокуратурата в Пазарджик пое разследването за пострадалия лекар в блъснатата линейка

Диана Варникова 06 юли 2023 в 16:35 832 0

правосъдие

Снимка Архив

Правосъдие

19-годишният шофьор М.Т., който вчера преди обяд блъсна линейка на „Спешна помощ“ в Пазарджик, е причинил средна телесна повреда на 55-годишния дежурен лекар, пътуващ в специализирания автомобил.

Това съобщиха от пазарджишката Районна прокуратура, която наблюдава образуваното досъдебно производство. Инцидентът стана на кръстовището на околовръстната улица „Стефан Стамболов“ и ул.“Струма“ и „Искра“, когато младият шофьор на автомобил „Дачия Логан“ на частна фирма отнел предимството на идващата насреща линейка, в резултат на което стана сблъсъка.

Линейката, управлявана от Г.Г., на 37 г., е била с включени звукови и светлинни сигнали. В нея са пътували лекар, медицинска сестра, дете, което е трябвало да бъде откарано за преглед в болницата, и неговата майка.

При катастрофата е пострадал пътуващият в линейката лекар, на 55 г., който е получил фрактура на десния крак.

Двамата водачи на автомобили са били тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът е отчел отрицателен резултат.

По делото ще бъдат разпитани свидетели, ще бъдат назначени автотехническа и съдебномедицинска експертизи и др., за да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Сърбия - приятел или враг?