Прокуратурата в Пазарджик подхвана кандидата-депутата, спипан със списък с имена

Диана Варникова, Пазарджик 05 април 2023 в 15:45 1440 1

Кв. Изток - Пазарджик - полиция

Снимка Диана Варникова

Той беше засечен при проверка на полицията да носи тетрадка със списък на хора и адреси на улици в ромския квартал „Изток“.

Пазарджишката Районна прокуратура разследва случая с кандидата-депутата от града, който в неделя, в изборния ден, беше засечен при проверка на полицията да носи тетрадка със списък на хора и адреси на улици в ромския квартал „Изток“.

Досега са разпитани над 70 души и се очаква показания да бъдат взети от всички около 300 души, фигуриращи в списъка на Искро Бейков.

Така се казва претендентът за 49-тото Народно събрание, който на 2-ри април бе спрян от пътни полицаи, забелязали, че шофира без предпазен колан. Пред органите на реда Бейков, който е и бивш общински съветник, се оправдал, че бил член на секционна комисия и закъснявал след полицейската проверка. Униформените обаче се усъмнили, тъй като било малко преди 14.00 ч., а секционните комисии започнали работа още в 7 ч. сутринта.

Когато му снели самоличността и намерили тетрадката със списъка, полицаите подали сигнал в Районна прокуратура и Окръжна прокуратура в Пазарджик. Бейков обаче не бил задържан заради имунитета му на кандидат за народен представител. Още в понеделникМВР и прокуратурата започнали разследване по образуваното досъдебно производство за евентуална търговия с вот. Досега няма данни, че са купувани гласове, нито са намерени пари у претендента за депутат, с които той да е възнамерявал да плаща на избиратели. Извършено е претърсване и в дома на друг жител на „Изток“, където също не са намерени банкноти, но разследването продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!