Прокуратурата повдигна обвинение на бившата съпруга на Петьо Еврото за златните монети

OFFNews 29 август 2023 в 14:22 3971 2

Павлова

Снимка Архив

Любена Павлова

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на бившата съпруга на Петьо Петров-Пепи Еврото - Любена Павлова. На излизане от сградата на СГП тя обяви, че става дума "за пълни глупости, които не са се случили". 

"Не познавам нито Петьо Петров, нито Пепи Еврото", заяви Павлова пред чакащите я журналисти.

На 15 август прокуратурата привлече като обвиняеми трима души по едно от делата за случая "Осемте джуджета". Това са Любена Павлова, Петьо Еврото и прокурорът Дилян Деянов. Обвинението срещу магистрата е, че е разрешил с постановление от 18 февруари 2020 г. да бъдат върнати иззети веществени доказателства - златни монети, на лице, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона 

А двамата бивши съпрузи - за това, че на 23 март 2020 г. в София, в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага, укрили чужди движими вещи, златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез престъпление

От държавното обвинение твърдят, че водеща роля при кражбата на ценности и пари от собственика на асансьорния завод "Изамет" Илия Златанов, е имала именно Любена Павлова.

По това разследване е обвиняем задочно и бившият ѝ съпруг - бившият следовател Петър Петров. Към момента той се издирва с европейска заповед за арест.

На влизане Любена Павлова, която е в напреднала бременност, отказа коментар. Каза само, че сега ще разбере за какво я викат. Тя беше придружена от адвокат. Павлова трябваше да се яви преди две седмици, но тогава представи болничен лист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

29.08 2023 в 16:10

Любена - парекселанс джебчийка?

1935

1

Муню

29.08 2023 в 15:13

Поредната куха лейка!
На митинг в подкрепа на Гешев, насъскваше какви ли не нацепени хора, сега да си ги извика пак за митинг. Само да си не забрави мегафона!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!