Пак отложиха мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров

OFFNews 16 април 2024 в 11:36 1563 0

Димитров

Снимка Скрийн шот Нова тв

Стефан Димитров

Делото срещу бившия шеф на Агенция "Митници" Петя Банкова отново бе отложено, този път за 18 април, заради отсъствието на защитника й, който е представил болничен лист. Според написаното в него лечението на адвокат Аделина Натина ще отнеме два дни - 16 и 17 април. 

Това е вторият път за отлагане на делото по същата причина.

Докладчикът по делото обясни, че с оглед на естеството на производството, което предполага процесуална бързина, трябва да се определи резервен защитник, който да поеме защитата на Банкова за следващото съдебно заседание, за да се предотврати ново отлагане.

Съдът определи незабавно да се изпрати писмо до Софийската адвокатска колегия за определяне на служебен защитник за Петя Банкова.

Бизнесменът Стефан Димитров, който заедно с Банкова е подсъдим, се яви лично и с адвокатите си Ивайло Найденов и Марио Найденов.

Банкова и Димитров обжалват мярката си за неотклонение постоянен арест.

Петя Банкова бе задържана за 72 часа на 4 април по обвинение в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи, което тя е извършила заедно с още трима души - баща и син Димитрови и Никола Николов-Паскал, който се издирва. Началничката на митниците обяви чрез защитника си, че не ги познава.

Преди дни задържаният за контрабанда Стефан Димитров бе откаран в бившата Окръжна болница, след като получил здравословен проблем. Направени са му кръвни изследвания, лумбална пункция и скенер на глава, но бе преценено, че не се нуждае от болнично лечение. Вчера Димитров отново бе откаран в болница, този път във ВМА.

Баща му Марин Димитров е в "Пирогов", още преди да му бъде определена мярка за неотклонение. 

Стефан Димитров и Петя Банкова обжалваха ареста си миналия четвъртък. Тогава заседанието пропадна, защото адвокатката на Банкова не се яви в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки