НСО охранява двама прокурори заради заплахи от Мартин Божанов - Нотариуса

OFFNews 04 февруари 2024 в 19:48 3707 2

 Мартин Божанов

Снимка acf.bg

Мартин Божанов

Двама прокурори от Софийската градска прокуратура са под специална охрана заради получавани заплахи от Мартин Божанов - Нотариуса. Заплaхите срещу тях са започнали през лятото, съобщава bTV.

Справка на прокуратурата показва, че от 1998 до 2006 година срещу Мартин Божанов е имало и обвинителни актове. В градската прокуратура няма информация какво се е случило с тези обвинения и дали не се е стигнало до осъдителни присъди и реабилитация.

По справката, която имаме, Софийската районна прокуратура е изготвила и внесла обвинителните актове за кражби, документни измами и съответно документи престъпления, каза пред bTV Христо Кръстев, заместник-градски прокурор в СГП.

След 2006 г. в СРП са подавани доста сигнали за Мартин Божанов - за имотни измами, за документни измами, за заплахи, но по тези сигнали са постановени откази за образуване на досъдебно производство или прекратяване на наказателните производства.

Едва миналата година с Божанов започва да се занимава Софийската градска прокуратура заради естеството на разследването - участие в организирана престъпна група за пране на пари, измами и заплахи срещу магистрати.

Има и заплашвани двама прокурори от СГП, които и към настоящия момент са с охрана от НСО. Те са от миналата година с охрана, получили са индиректни заплахи, свързани с разследването, което те са провеждали. Което означава, че този човек се е чувствал наистина безнаказан и най-вероятно е имал връзки по високите етажи на съдебната власт или политици, заяви Христо Кръстев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!