Ненчев е следващият на опашката пред следствието

OFFNews 23 ноември 2016 в 08:35 2275 1

Снимка БГНЕС

Още един министър от кабинета на Борисов може да се сдобие с обвинение от прокуратурата. Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е призован днес в Столичното следствие. Причината - договорът с Полша за ремонт на изтребителите МИГ-29.

Вчера след като се яви в следствието по повод бартера между България и Турция с ваксините Ненчев каза, че сделката за ремонта на МиГ-овете е била изключително изгодна. Той допълни, че през последните две години заради политиката си е бил подложен на "убийствен натиск".

Договорът с Полша за ремонт на шест двигателя за МиГ-29 бе финализиран преди близо година. Той е на стойност 6.138 млн. евро, а част от двигателите вече са доставени. Ремонтирането на българските МиГ-ове в Полша предизвика шумни протести от страна на Русия и авиостроителната корпорация РСК МиГ.

Компанията първо заплаши, че ще обяви самолетите за "бракувани", а след това - ще спре и доставката на резервни части за полските заводи, извършили обслужването на българските бойни самолети.

Днешният разпит на Николай Ненчев в следствието по този казус не е първият. През май тази година той беше разпитан за това по какъв начин е сключен договора и каква е причината той да е с Полша, а не с Русия, която има лиценз за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика