Мярката на обвиняемия за смъртта на Ферарио Спасов не може да се промени

OFFNews 14 ноември 2023 в 15:46 1932 1

Вълков

Снимка Стоп кадър Нова тв

Прокурор Валентин Вълков

Мярката на обвиняемия за катастрофата, причинила смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, не може да бъде променена на този етап на разследването. Това съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

"Ако се съберат други данни - по преценка на наблюдаващите прокурори, вече можем да разсъждаваме за евентуална промяна на мярката, но на този етап не може да бъде променяна", заяви той, но отказа да назове наблюдаващия прокурор.

Малко след фаталния инцидент предишният наблюдаващ прокурор Иван Кожухаров пусна с мярка подписка Начо Кожухаров от Лясковец, причинил фаталния инцидент. Това бе причината и.ф. ръководител на държавното обвинение Борислав Сарафов да поиска прехвърляне на делото от Велико Търново в Ловеч.

От прокуратурата в Ловеч отказаха да коментират искането на Сарафов да поемат случая.

От думите на Вълков стана ясно, че разпитите на свидетели продължават, извършени са първоначалните и задължителни разследващи действия.

"Ще установим поне още няколко свидетели. В рамките на два месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще остане само да изчакаме изготвянето на авто-техническата експертиза", каза той.

Тогава ще се изясни как е възникнала катастрофата, както и чий е автомобилът, причинил произшествието. Ще се разбере какви автомобили притежава 24-годишният Начо Пантелеев, има ли и други пътно-транспортни нарушения и как е наказан, уточни Валентин Вълков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!