Мъжът, който уби съпруга на съдийка от Нова Загора, има още 7 присъди (обновена)

Дни преди убийството задържаният нападнал младеж, намушкал го в крака

OFFNews 27 октомври 2023 в 18:25 2169 2

Белева

Снимка ОП-Сливен

Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева и шефът на ОДМВР старши комисар Димитър Величков дадоха разяснения по случая.

Мъжът, който прободе смъртоносно съпруга на районната съдийка от Нова Загора, е имал още 7 предишни присъди, съобщиха от прокуратурата в Сливен.

Става дума за кражби и за шофиране в пияно състояние.

Днес Окръжната прокуратура в Сливен го задържа за срок до 72 часа. Мъжът е обвинен за предумишлено убийство. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 г. затвор.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който са нанесени удари в тялото на пострадалия. Това е станало след забележка.

"Жертвата е направила забележка на обвиняемото лице за това, че е вдигал шум в денонощен магазин, който се намира в близост до общинския пазар на град Нова Загора. Това е бил поводът за спречкването между тях, скарването, след което извършителят е извадил нож и е нанесъл около три прободни рани в горната част на тялото на пострадалия", обясни прокурор Ваня Белега, говорител на обвинението в Сливен.

Извършителят е 44-годишен, криминално проявен със склонност към злоупотреба с алкохол. Търговците в магазините, пред които се е случил фаталният инцидент, го определиха като проблемен тип.

Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянен арест по отношение на обвиняемия.

Тази вечер жителите на Нова Загора излязоха на протест пред полицейското управление.  Напрежението ескалира, когато хората се опитаха да нахлуят в сградата и я замеряха с яйца.

Стана ясно, че дни преди убийството, задържаният нападнал и младеж.

„Слизам от таксито и той започна да ми крещи отгоре. Аз го питам: Защо ми крещиш? Има ли някакъв проблем? Той през това време си извади ножа и каза: Ще те заколя! Ще те заколя! В последствие ме наръга един път в крака. Аз от шока имам някакви бледи спомени, тръгнах да бягам. И си спомням как съм на земята и той ме пробожда”, разказва Стефан Живков пред Нова ТВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика