Мъж изтегли кредити с фалшива лична карта. Получи 2.6 г. затвор

OFFNews 18 юни 2020 в 10:18 3522 0

Затвор от 2 години и 6 месеца получи С. А. за подправяне на документи и теглене на кредити с тях.

Мъжът е използвал фалшива лична карта, издадена на 28 юни 2011 г., която съдържала лични данни на друг човек и снимка на подсъдимия. Престъплението е извършено за времето от 25 август 2015 г. до 30 септември 2015 г. в Бургас. Фалшифицираният документ е представен пред НОИ, в Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ при община Бургас, банкови и други кредитни институции, за да бъдат взети удостоверения и теглени кредити. 

С. А. е подсъдим и за това, че е фалшифицирал договори и запис на заповед, в които посочил данните от неистинската лична карта. Престъплението е от времето от 2 септември 2015 г. до 1 октомври 2015 г. в Бургас. Фалшификатите са представени пред мобилни оператори и кредитни институции. 

С. А. е виновен и за това, че представил неверни сведения в декларации за получаване на кредити от над 20 000 лв. от различни институции, като вписал неистинските данни от личната карта.

Освен това е обвинен и за кредити на стойност над 20 000 лв. от различни институции, въз основа на неистинските договори. 

Друго обвинение е, че си е послужил с официални документи на друг човек – удостоверение за семейно положение и друго удостоверение, пред банков служител.

С. А. е направил два опита да преведе сумата от 19 900 лв. в неустановена банкова сметка, като опитите са останали недовършени поради независещи от него причини. 

Обвиняемият е заблудил служители на две дружества за кредити, за да получи други 1500 лв.

По време на разследването е установено, че изброените престъпления са извършени от подсъдимия, след като неустановено по делото лице се е свързало със С. А. и му е предложило да му състави неистински официален документ. Неустановеното по делото лице му е предложило част от изтеглените суми да остават в полза на подсъдимия, защото нямал други доходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки