И това се случва: Пострадала благодари на прокурор за бързатa реакция след закана за убийство

OFFNews 21 август 2023 в 12:15 2562 0

писмо

Снимка Интернет

Пострадала благодари с писмо на прокурор.

Прокурор в Софийска районна прокуратура получи благодарствено писмо от пострадала жена по дело за закана с убийство, съобщиха от държавното обвинение.

Делото е за това, че на 7 декември 2022 г. около 12:30 часа в сградата на Софийски районен съд на столичния бул. "Ген. Скобелев" обвиняемите П.Г. и Т.П. се заканили с убийство спрямо В.П. Това станало след като подсъдимите чули наложените им от съдебния състав присъди за извършено престъпление. Те били осъдени на затвор за закана с убийство спрямо същата жена.

Когато чули, че съдът им налага ефективни присъди, заявили на пострадалата, че излязат ли от затвора, наистина ще я убият. Жената се уплашила много и подала сигнал за случилото се в СРП. По случая е образувано досъдебно производство, което е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.

В.П. е изпратила писмо до наблюдаващия прокурор, за да изрази "дълбоката си и искрена благодарност за цялата ангажираност, съпричастност и професионално отношение" по нейния случай.

"С думи не мога да опиша колко адекватно и навременно реагира прокурор М. в така създалата се ситуация, зае се да води веднага случая лично, бях разпитана от него още на 3-4 ден от подаването на сигнала, взе всички нужни мерки да предотврати съвсем друг развой на събитията в бъдеще", пише в писмото си пострадала.

Тя разказва, че само за няколко месеца е внесен обвинителен акт по нейното дело и че благодарение на адекватните реакции и неспирната работа от страна на наблюдаващия прокурор със сина й могат да живеят спокойно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика