Гриша Ганчев отново на съд

OFFNews 11 май 2015 в 12:25 5491 4

Снимка БГНЕС

Гриша Ганчев отива на съд, Специализираната прокуратура внесе за втори път обвинителния акт срещу десет участници в престъпна група, създадена с цел престъпления срещу данъчната система. Ганчев е сочен за шеф на групата за укрит ДДС.

Обвинението е за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 711 580,56 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи, съоб

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември 2014 г., съдебното производство обаче бе прекратено, а делото върнато на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални

нарушения. Посочените от съда нарушения са отстранени от прокуратурата, като обвиненията срещу участниците в групата остават непроменени.

На Гриша Ганчев е повдигнато обвинение и за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов. 

На осем лица – Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева (изпълнителни директори на „Литекс Комерс), Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на „Литекс Комерс“ АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в ОПГ и за данъчни престъпления . За участие в ОПГ е повдигнато обвинение и на Тодор Симеонов.

Според обвинението в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров като извършители, а останалите от групата, сред които и трима бизнесмени - като помагачи.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г.

Разследването установи, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало чрез фирмите „Симек“ ЕООД, „Никдоналд Комерс“ АД и „Лозев“ ЕООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки