Гьоков даде обществените поръчки на Агенцията по заетостта на прокуратурата

OFFNews 12 април 2022 в 19:55 2017 0

Снимка МТСП/Пресцентър

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков е подал сигнал в Софийската градска прокуратурата за обществените поръчки на Агенцията по заетостта, съобщиха от държавното обвинение. 

От МТСП не са съобщили за подадения от министъра сигнал.

Прокуратурата е сезирана след одитен доклад за оценка на процеса по планиране и провеждане на обществени поръчки в Агенция по заетостта, свързани с разходване на средства от Европейския съюз и националния бюджет. Сигналът е изпратен и на Европейската прокуратура, и на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Към сигнала са приложени два одитни доклада, в които е посочено, че при извършване на проверки на място на процеса по възлагане на обществени поръчки и изпълнение на сключените договори одиторският екип е констатирал случаи, които може да са свързани с измами. 

По случая незабавно е разпоредена проверка. Ще бъдат проверени твърденията за неправомерно провеждане на поръчки и неизпълнение на договори от страна на Агенция по заетостта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, финансирана от Европейския социален фонд.

Проверката е възложена на Главна дирекция "Национална полиция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика