Гешев предлага общи екипи с МВР и ДАНС срещу престъпността

OFFNews 27 октомври 2022 в 10:20 1212 0

Гешев

Снимка БГНЕС

Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев предложи на служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и вътрешен министър Иван Демерджиев и на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев създаването на съвместни екипи между прокуратурата, МВР и ДАНС, които да извършват първоначален анализ.

А после и постоянен мониторинг за шест категории престъпления – организирана престъпност, корупция по "високите етажи" на властта, битовата престъпност, трафик и разпространение на наркотици, телефонни и интернет измами, нелегална миграция.

В писмата до тях Гешев обяснява, че причината за предложението му е "устойчив и силно притеснителен ръст на престъпността". 

Според обвинител №1 по възможно най-категоричен начин и в спешен порядък трябва да се подобри координацията и взаимодействието между прокуратурата, МВР и ДАНС.

"В интерес на българските граждани сме длъжни да загърбим лични и конюнктурни интереси, за да може в спешен порядък да предприемем реални действия за гарантиране на тяхната сигурност и просперитет", изтъква Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки