Гергов овладя окончателно Пловдивския панаир

OFFNews 16 май 2023 в 14:57 4365 3

Гергов

Снимка БСП

Георги Гергов

Пловдивският окръжен съд отмени окончателно отказа на Търговския регистър да впише варненските акции от Пловдивския панаир в контролираното от Георги Гергов дружество "Пълдин туринвест". Решението е на съдия Симеон Захариев, с което бизнесменът слага ръка върху 79% от активите на панаира.

Новината бе съобщена от общинският съветник на "Демократична България" в града под тепетата Веселина Александрова. 

Преди това същият съдия с друго решение отхвърли жалбата на пловдивския кмет Здравко Димитров срещу вдигането на капитала на "Пълдин туринвест", подадена пред Административния съд в града. А Димитров излезе в отпуск и пропусна да обжалва.

В началото на април стана ясно, че общината е загубила делото срещу схемата за овладяване на панаира от страна на Гергов - бивш лидер на БСП в града и почетен консул на Русия в България. Според магистратите напълно законно е увеличението на капитала на общинско-частното дружество "Пълдин туринвест" с акциите на община Варна, защото представителят на общината в общото събрание е подкрепил промяната на капитала на дружеството по волята на местния общински съвет.

На 4 май Гергов получи отказ апортът да бъде вписан заради остаряла оценка на 29% от акциите на панаира. Както се очакваше, Георги Гергов обжалва. 

"Въпреки че в решението пише, че е необжалваемо, налична е съдебна практика, която допуска обжалване от страна на Агенция по вписванията. Предвид значимостта на засегнатия обществен интерес по казуса с Международен панаир Пловдив разчитаме, че Агенцията ще направи възможното, за да го опази и ще инициира обжалване на решението на Окръжен съд Пловдив", написа Веселина Александрова във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

16.05 2023 в 18:24

Честито на свинаря и почетен консул на Мордор!!!! Дано не забрави за "откат" към покровителя му, неподкупния и честен до себеотричане Бойко Методиевич Борисов! Ама май ще забрави, щото вече нема как да го щави през гл.прокурор на РБ. Само погледнете какви хора ни управлават!!!!

-529

1

6екеr4о

16.05 2023 в 17:07

А помните ли как през 2010-та година прочутият пловдивски свинар се плюнчеше, че ще подарява ЦУМ на държавата, да да бъде преместен там Националния археологическия музей!?

Мина и замина, свинарят му и бесепар...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки