Европрокуратурата даде на съд овцевъд от Вършец

OFFNews 03 април 2024 в 16:04 2267 1

овце

Снимка Европейска прокуратура

Клонът на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския районен съд да наложи административно наказание на земеделски производител, заподозрян в измама със земеделски субсидии и фалшифициране на документи, съобщават от ведомството на Лаура Кьовеши.

Заподозреният, чието име не се споменава, е собственик на овцеферма в община Вършец (област Монтана) и успешно е кандидатствал за средства за модернизиране на стопанството си в размер на 134 770 лева (около 69 000 евро), като 85% от тях са финансирани от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), а 15% - от националния бюджет.

За да получи тези средства, е трябвало да представи редица документи, включително такъв, който да докаже, че няма съществуващи данъчни задължения.

Разследването, извършено от Държавен фонд "Земеделие", показало, че фермерът всъщност е имал данъчни задължения и е представил фалшив документ при кандидатстването си за средствата. Поради това парите не са били отпуснати и щетите са били предотвратени.

Ако бъде признат за виновен, заподозреният може да получи глоба в размер до 5000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

03.04 2024 в 18:17

А така, няколко успешни дела към дребните риби, че да се стреснат едрите, и се появят повечко свидетели.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки