Евгени Марчев: Знаех си, че прокуратурата ще си затвори очите кои полицаи ме биха пред МС

OFFNews 20 април 2022 в 09:22 2665 1

Евгени Марчев - един от битите по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през лятото на 2020 г., не е изненадан от решението на прокуратурата. 

Вчера Софийската районна прокуратура частично прекрати разследването, след като установи, че Марчев действително е станал жертва на полицейско насилие, но не е ясно кои са насилниците. От постановлението се разбира, че в боя зад колоните на МС са участвали 16 полицаи, а пострадалите са 8.

"Не съм учуден от това, което се случи. Предвидимо беше, че прокуратурата ще си затвори очите", коментира Марчев пред Нова тв.

По думите му удряли са го четирима униформени, но понеже самоличността им не е изяснена, разследването трябва да бъде частично прекратено. Марчев разказва, че дълго време след побоя е имал проблеми с гърба, веднага е било установено и комоцио.

Адвокатът на пострадалия Полина Велчева обясни, че през 2021 г. е повдигнато обвинение срещу четирима служители на реда, за които се е твърдяло, че са нанесли побой на клиента й. По-късно разследването е било прекратено, защото се оказва, че въпросните униформени са извършили такова нарушение, но не срещу Евгени Марчев.

"Установи се, че клиентът ми е бил бит, но не може да се установи кои са били лицата, които са нанесли побоя", посочи защитникът и допълни, че има съмнение прокуратурата умишлено да забавя хода на разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

20.04 2022 в 10:37

Това не е затваряне на очите, това е заемане на неутрална позиция. Всяко продължаващо разследване ще разпалва ненужно конфликта, а те искат мир.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки