Четирима полицаи са били студента Евгени Марчев, разследването не откри кои са те

OFFNews 19 април 2022 в 08:14 3582 2

Снимка Архив

Студентът Евгени Марчев е бит от четирима полицаи на 10 юли 2020 г. зад колоните на Министерски съвет, но не е ясно кои са униформените. Разследването е частично прекратено, става ясно от постановлението на наблюдаващия прокурор от Софийска районна прокуратура. 

То е издадено преди месец, съобщи "Сега". Разследването продължава срещу пети полицай, обвинен през март т.г., че сам и в съучастие с трима други неустановени полицаи е нанесъл лека телесна повреда, но не на Марчев, а на друг протестиращ младеж.

Четиримата полицаи бяха обвинени, че удряйки Марчев с ръце и крака, са нанесли лека телесна повреда на студента - сътресение на мозъка и други контузии. Прокуратурата обаче стига до извода, че четиримата не са били Марчев, а друг младеж. Според адвокат обаче, боят е един и същ, т.е. няма нужда делото срещу четиримата да бъде прекратено, защото те няма как да получат нови обвинения за същото. От постановлението на прокурора става ясно, че ще се събират още доказателства, за да се реши дали ще се стигне до повдигане на обвинения за побоя зад колоните на МС. 

От постановлението се разбира още, че в боя зад колоните са участвали 16 полицаи, а пострадалите са 8. Марчев е бит от четирима, самоличността обаче не е установена. 

Адвокатът на Марчев Полина Велчева съобщи, че постановлението е обжалвано пред Софийския районен съд и се чака неговото произнасяне. 

Арестът на пребития по време на гражданските протести през 2020 г. под колоните на Министерския съвет студент Евгени Марчев е абсолютно незаконен, обяви Административният съд София-град на 29 март. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

19.04 2022 в 11:06

Гарван гарвану око не вади.

2550

2

alfakentavur

19.04 2022 в 08:42

Аз заемам неутрална позиция.
Да не се дава никакво оръжие на протестиращите. Ако и едно оръжие им бъде дадено - оттеглям се от правителството и моята партия напуска коалицията!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки