Двама полицаи са задържани за подкуп. Лъгали шофьори, че карат с висока скорост

OFFNews 27 февруари 2024 в 17:27 23086 2

КАТ

Снимка Интернет

Окръжната прокуратура–Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за поискан и приет от тях подкуп след изнудване и злоупотреба със служебно положение.

46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. са задържани за срок до 72 часа. Предстои в съда да бъдат внесени искания за постоянен арест, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата са задържани при специализирана операция вчера. Разследването срещу тях е установило, че са поискали и взели подкуп от 100 лв. от спрян за проверка водач. Мъжът е бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със солидна сума. В хода на работата по случая станало ясно, че втори водач е изнуден по същата схема и от него е приет подкуп от 50 лв.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава и към момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

27.02 2024 в 21:17

абе дребошака до кога ще обират?

я онези дето шарят из съд и прокуратура чрез клубове разни да яхнат...

345

1

Джендо Джедев

27.02 2024 в 20:40

Стига, бе, още ли я въртят тая схема ченгелите? Е колко трябва да си тъп при наличие на CCTV камери, dashcams, смартфони и какво ли не още, за да я прилагаш? Ама - ченгели, сър! Който не става за нищо друго в България, става или ченгел, или военен.

Навремето (1996-а) карах един ВАЗ-2108. На входа на Белово откъм Костенец, точно след завоя, ме спират и ми показват радара. 120 км/ч. Аз им дадох ключовете и им предложих да им подаря колата ако успеят с нея да вземат тоя завой със 120 км/ч. Башка, че радарът им имаше лепенка от Комитета по Стандартизация и Метрология (тогава се казваше така) отпреди 1 година, а по закон бяха длъжни да ги калибрират на всеки 6 месеца. А и часът на отчитането не съответстваше. Абе голем смех, баце!
 
X

Да помогнем на украинските деца!